Dugogodišnje prijateljstvo, ambiciozan duh i plemeniti ciljevi, bila su polazna točka za Andrijanu Knez i Ivanu Školnik kada su prošle godine odlučile pokrenuti udrugu za promicanje zdravog života, edukaciju i umjetnosti “Sokić”.

sokic1
Sokić se nalazi u neposrednoj blizini Trešnjevačkog placa Nova cesta 130, a mjesto je gdje se mogu popiti prirodni sokovi od svježeg povrća i voća, ali i u isto vrijeme promišljati umjetnost, naučiti raditi kruh, slušati renesnsni zbor, nacrtati strip i savladati još hrpu drugih predivnih vještina.
sokic Budući da su cure akademski potkovane u umjetnosti i umjetničkom izražavanju u prostoru “Sokića” već je održano niz  izložba mladih umjetnika. “Prostor je neformalnog tipa, želimo potaknuti pojedinca na kreativno izražavanje zbog čega su i radionice većim djelom vezane na likovne umjetnosti” – pojašnjava Ivana Školnik.
Trenutačno su u tijeku upisi za čak tri radionice likovnog tipa:
Ambiciozna strip radionica – Strip radionica za ambiciozne crtače od 12 – 17 godina….
Stručni tečaj slikanja i crtanja – Upoznajte najbolja djela likovne umjetnosti i što je najvažnije otkrijte kreativni potencijal u sebi….
Art reciklaža – kreativna obiteljska radionica obuhvaća kako od odbačenih stvari kreirati nešto sasvim drugačije….
Za sve radionice možete se javiti na crtaitocka@gmail.com.

Drugi dio rada udruge povezan je za promicanje zdravog života i njihove želje da sa svijetom podijele svoje vještine u izradi finih zdravih sokova od ekološki uzgojenog povrća i voća, orašastih plodova, žitarica, kao i drugih zdravih poslastica.
sokic3

Iz te priče sasvim spontano – “Razvila se suradnja sa Grupom solidarne razmjene, GSR Pušlek čiji članovi koriste naše prostorije za sastanke, ali i druženja sa farmerima.” kaže kiparica Andrijana Knez
sokic78Povrće i voće koje se koristi za izradu sokova i drugih zdravih delicija cure uzimaju od lokalnih farmera koji se u uzgoju biljaka ne koriste umjetnim gnojivima, pesticidima I herbicidima, već primjenjuju ekološke i biološke metode. “Maksimalno izlazimo u susret, koliko možemo jer želimo podržati farmere i lokalnu proizvodnju hrane.” – poručuje Andrijana.
Udruga “Sokić” otvorena je za sve obilke suradnje, cure su veliki kreativci i slobodno im se možete javiti na crtaitocka@gmail.com ili preko Fb: Crta Točka.

 

Ostavite komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>