Zimsko vrijeme pravi je trenutak da krenete sa uzgajanjem gljiva u stanu. Sve što nam treba je znanje, minimum opreme i hranjiva podloga koja se doslovce nalazi svuda oko nas. Radionica će se održati u subotu 03.12. od 10h do 12h u vrtu Zelene Andreje na krovu visoko u oblacima u samom centru Zagreba Šenoina 28. Cijena radionice je 150 kn, a broj sudionika je ograničen, pa se obavezno prijavite na urbanavrtlarka@gmail.com.

bukovaceukanti1
Voditelj radionice je Stjepan Kovačević dugogodišnji uzgajivač gljiva koji će na radionici govoriti općenito o uzgoju gljiva, te tehnici uzgoja gljiva u vrećama ili kantama sa slamom, kartonom i talogom od kave. Fokusirati ćemo se na gljivu bukovaču(Pleurotus ostreatus) koja je izbor svakog početnika uzgajivača. Polaznici radionice dobit će sve potrebne infomacije za uspješno uzgajanje u vlastitom domu, a najvažnije od svega doma će otići sa vlastitim mini uzgajalištem bukovača!


 

 

 

 

 

Uzgoj gljiva nam omogućava da uzgajamo hranu gotovo bilo gdje. Za razliku od vrtlarenja, za uzgoj gljiva ne trebamo imati komad zemlje! Sve što nam treba je znanje, minimum opreme i hranjiva podloga koja se doslovce nalazi svuda oko nas. Dođite saznati kako pretvoriti otpad u hranu!

 

Ostavite komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>