urbana_trava_ljubimci1-100417

Domaće mačke koje žive u prirodnom okolišu često “pasu” travu kako bi potaknule refleksno povraćanje i na taj način izbacile progutanu dlaku.Trava, također ima i laksativni učinak, olakšavajući transport kuglica dlaka kroz probavni sustav i njihovo izbacivanje putem izmeta. Za razliku od njih, kućne mačke u urbanim sredinama, potpuno su ovisne o svojim vlasnicima da im omoguće potrebu za žvakanjem trave.

urbana_trava_ljubimci2-100417

U nedostatku iste, mačke često znaju posegnuti za lišćem sobnih biljaka koje nemaju ta ljekovita svojstva ili u najgorem slučaju su toksične i mogu ih otrovati. Uzgajanje svježe trave za mačke u vlastitom domu vrlo je jednostavno i nije potrebno imati balkon, već je dovoljna prozorska klupica sa dovoljno izvora prirodne svjetlosti. U dućanima za kućne ljubimce mogu se nabaviti paketići sa sjemenom pšenice ili zobi, čiji okus mačke više preferijaju nego običnu travu.(Tekst je objavljen u časopisu Nekretnine, Jutarnji list, Fb:D&D, Fotografija: Berislava Picek/CROPIX)
urbana_trava_ljubimci11-100417

U tri koraka do zelenog obroka

1. Pripremi posudu dubine oko 10 cm, zemlju i zrno pšenice koje se može noć prije potpiti u vodu radi bolje klijavosti.

2. U posudu uspi zemlju tek toliko da se prekrije dno posude i još malo.

3. Posiji pšenicu u debelom sloju i na kraju sve dobro zalij.

 

Ostavite komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>