RADIONICA / KOMPOST I VRT

Naučite kako napraviti kompost – jer bez komposta nema organski uzgojenog povrća. Kompost je temelj „vrta bez kopanja” iz kojeg ćete dobiti kvalitetno, zdravo i ukusno povrće, te značajno povećati prinose iz vrta.

Na radionici ćete kroz teorijski i praktični dio saznati kako pripremiti kompost koji će u svega mjesec dana biti spreman za korištenje. Cilj radionice je dati vam u ruke koristan alat kojim ćete se u vrtu uspješno riješiti problema s biljnim bolestima i nametnicima, korovom, te nedostatkom vode u ljetnim mjesecima.

Radionica će se održati u nedjelju 20.2. u 10h do 13h u privatnom vrtu na Martinkovac, Rijeka. Cijena radionice je 200 kn, prijaviti se možete na urbanavrtlarka@gmail.com.

p.s.

Bok, ja sam Zelena Andreja te zadnjih desetak godina puno pričam i pišem o urbanom vrtlarenju, te sam donedavno imala predivan krovni vrt u Zagrebu gdje sam naučila puno o uzgajanju povrća u gradu. Nakon preseljenja u Gorski kotar pokrenula sam novi projekt „Planinski vrt bez kopanja” koji održavam korištenjem komposta. Dublje razumijevanje procesa kompostiranja naučila sam od permakulturne dizajnerice i edukatorice Cvijete Bišćević, te Charles Dowdinga engleskog vrtlara i velikog promotora „Vrta bez kopanja” i korištenju komposta u vrtu.

Vidimo se:)


 

Ostavite komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>