Pozdrav, ja sam Zelena Andreja i moj cilj je da vas naučim kako uzgajati hranu u gradu. Osim što puno pričam i pišem o urbanom vrtlarenju, sudjelovala sam i u raznim drugim projektima poput npr.  ”Gradionice vrtova”  dokumentarne serije HRT-a  gdje sam kroz 12 različitih vrtlarskih priča pokrila različite načine uzgajanje hrane u gradu. Sve epizode možete pogledati na HRTi.

Osim toga niz godina pisala sam i za načitaniji vrtlarski časopis D&DVrt gdje sam pokrila veliki broj tema kroz članke, intervjue i DIY projekte. Za potrebe časopisa vodila sam urbani vrt u sklopu Gradskih vrtova Ravnice  veličine 50m2 putem kojeg sam čitatelje upoznavala sa osnovnim tehnikama organskog i ekološkog uzgoja hrane u gradu.

Budući da obožavam vrtlarenje u bilo kojem obliku, sudjelovala sam i u nizu projekata uspostave urbanih vrtova poput „Zelena učionica” vrt Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta – Znanstveno-učilišni kampus Borongaj (link) ili eko vrt Doma za odgoj djece i mladeži Dugave (link).

Za potrebe edukacije studenske populacije pokrenula sam i urbani vrt u Studentskom centru u Zagrebu pod nazivom „Vrtuljak” u sklopu čega sam održavala edukacijske radionice urbanog vrtlarenja za studente i građane.

Ako ste zainteresirani za suradnju ili imate pitanja slobodno me kontaktirajte na urbanavrtlarka@gmail.com  ili preko Fb: Andreja Zelena.